Tuto : Tab Menu

 
        
ZYLAVYLA STORY ♥
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket


haa ade org tnye nk wat bnde ny cmne eh .. 
okay jum kte tunjuk ..

First ,
 pegi ke link nyh  KLIK SINI

then dye akn kluar cmny kan 



2.Width dan height boleh tentukan sendiri ok.kalau tak tau nak letak berapa ikut je width dan height yg saya buat tu.pastikan tick transparent ye.




4.Sekarang tekan huruf 'A' di kotak di sebelah.bawak mouse korang pergi dekat rangka tab menu tadi.lepastu tulis la apa-apa yang korang suka ek.yg jenis font,colour font dan saiz font korang pandai-pandai la adjust sendiri ok.

5.Dah siap edit korang klik file >save.



6.Dia akan keluar window macam nie.yang saya bulatkan tu korang mesti pastikan photo tu jadi PNG.ini untuk kekalkan gambar tu supaya jadi transparent jugak.lepastu tekan ok.



7.Ok setel dah.sekarang bukak photobucket.kalau tak der sign up dulu.sekarang korang tengok dekat atas.klik icon upload now tu.

 


8.Dah siap upload korang klik dekat gambar yang telah diupload tadi.copy HTML code.

9.Sekarang sila sign in blogger korang.pergi Design > Add a gadget >HTML Javascript





 10.Pastekan html code yang korang dah copy tadi.highlightkan code seperti gambar di atas.sekarang tekan ikon bumi yang saya kotakkan tu.




11.Dia akan keluar window macam nie.korang copy url page yang korang nak pergi.


12.korang copy url tu dan pastekan dekat window tadi ok.(arahan no 11).kalau dah siap semua tekan SAVE.masa dekat page elements nanti korang  dragkan kotak yang ada code tab menu tadi di bawah header.

tk paham sile tanyer okay ! 

Dah bace eh? Like lah pulak..thankiu sweety♥

0 KLIK sini.. Tinggalkan pesanan! =):

 
© copyright all right reserved by Zylavyla